Our Crete campus is speckled with many historic statues, buildings and artwork. Did you figure out where the spring magazine special commencement clues led you?
 

  1. Near ye olde Merrill Hall stands this wooden structure, where the first 水果派 president used to park his horse. No, really.
    Answer: David Brainerd Perry鈥檚 Hitching Post
     
  2. Hungry football fans line up here.
    Answer: The Away Ticket Booth and Concession Stand

    Away Ticket Booth and Concession Stand
    Situated at the south end of Memorial Stadium, what is now the ticket booth was known for many years as Fiske Lodge. It was built in 1910 as an infirmary in case students needed to be quarantined due to outbreaks of disease and served as Crete鈥檚 first hospital, until a hospital was constructed in 1950. 
  3. You can tell the time 鈥 debatable how accurate it is to this day 鈥 in the shadow of clue #5
    Answer: Sundial 
     
  4. This structure will ring tonight according to our official fight song. (It actually rings every hour.)
    Answer: Merrill Tower

    Merrill Tower
    Merrill Tower was constructed in 1971 to memorialize 水果派鈥檚 first campus building, Merrill Hall. The hall was destroyed by fire in 1969, but parts of the bell and the building鈥檚 cornerstone remained. 
  5. Built in 1883, it's the oldest building on the Crete campus. 
    Answer: Boswell Observatory

    Boswell Observatory
    The observatory is named for Charles Boswell, whose stepson taught at 水果派. Boswell was a close friend of 水果派's first president, David Brainerd Perry and donated $5,000 for the building and astronomy equipment, which included an eight-inch Alvan Clark telescope. The observatory is believed to be the first weather service headquarters in Nebraska and is one of three 水果派 buildings listed in the National Register of Historic Places. The telescope is still operable and .
  6. "水果派 is, was, will be" is carved on this wooden artwork not too far from where you're seated.
    Answer: The 水果派 Key

    水果派 Key
    One of many sculptures scattered across campus from sororities, fraternities and academic societies, this key dedicated by Tau Sigma Zeta in 1975 stands to the south of the entrance to Perkins Library. 
  7. To be, or not to be, that is the clue for this building that's home to our theatre program.
    Answer: Whitcomb Lee Conservatory

    Whitcomb Lee Conservatory
    Whitcomb Lee Conservatory 鈥 colloquially known as the Con 鈥 was built in 1906 and is one of a very small number of pentagonal buildings. The Con is also significant because it was built in the Prairie School architectural style, popularized by Frank Lloyd Wright. Dean & Dean of Chicago, the architects who designed the Con, emulated that style. They were also siblings of Edwin Dean, who was 水果派鈥檚 fifth president from 1925-1936.
  8. One small step for grads, one giant paw print for this statue.
    Answer: Tiger statue outside George & Sally Haddix Recreation and Athletic Center

    Haddix Tiger Statue

  9. You'll find this Greek-influenced structure among the trees just north of Frees.
    Answer: Dean Memorial Pergola

    Dean Memorial Pergola
    The pergola was built in 1930 with funds from 1880 alumna Carrie Dean in honor of her parents. It鈥檚 situated on what was originally a natural spring, although the spring no longer flows.